jueves, 29 de diciembre de 2011

UNA DE PLUJA


Pluja, aigua, aquest element que dona vida i que amb la seva absència la treu, i que en les nostres contrades tan sovint trobem en falta.
Aquest post l'escric, per que des de l'arribada al sud-est asiàtic cada dia ha fet acte de presencia, alguns dies ha estat mes aviat testimonial, com dient: ei! Estic aquí! Altres dies m'ha acompanyat tot el dia, o una bona part de una forma prou intensa!
Sense anar mes lluny, avui volia fer l'ascensió al volcà Sibaya, que es troba aprop del poblet on estic ara, Berastagui. De bon de mati a l'aixecar-me el sol lluïa al cel, però només el temps que he tardat a preparar-me i prendre un te, el cel s' ha tapat i la aigua ha caigut d'aquest, aixi que altre cop canvi de plans, i en aquest casos el millor company de viatge és un bon llibre. Tot i això el dia és prou llarg, hi he tingut temps d'anar a mercat, durant una petita pausa i ara, ja que aquí no com a altres poblets, la corrent elèctrica no s'ha tallat, tinc l'ocasió de seure una estona a escriure mentre em refugio de la pluja.
En altres ocasions, no he tingut oportunitat de refugiar-me, com el dia que vam fer el trekking per la jungla a Bukit Lawang, amb poca estona va començar a ploure i en alguns moments semblava el diluvi universal. Aixi que xops ens vam tenir d'obrir via en mig de la naturalesa fins arribar al riu, on ens esperava un ràfting salvatge amb una pluja intensa caient damunt nostre, realment una experiència inigualable.
D'altra banda, tot i que alguns dies pugui resultar molesta, l'aigua aquí que resulta essencial per la exuberant naturalesa, que en aquesta illa trobem, però amb la tala salvatge de la jungla, la pluja també es retira, ja que el microclima esta totalment lligat a l'evaporació d'aigua provinent de la jungla, aixi que qui sap, potser aquesta pluja tan quotidiana la trobin a faltar en el futur.

























No hay comentarios:

Publicar un comentario