domingo, 25 de diciembre de 2011

A LA JUNGLA DE SUMATRA


A l'arribada a Sumatra, i després de passar dos dies a la seva capital, em vaig dirigir a Bukit Lawang, amb la intenció de poder veure de aprop la jungla i especialment els nostres cosins més propers en la natura, els orangutans!
Bukit Lawang significa la porta d'entrada a les muntanyes, i aixi és, ja q en aquest poblet hi trobem una de les entrades al gran parc natural Gunung Leuser, una de les grans reserves de la biosfera que aquesta illa alberga.
En aquest poblet i després de fer un trekking per la jungla vaig poder veure d'aprop orangutans, la majoria de ells reintroduïts de forma artificials, per tal de poder-los donar un habitat on viure.
Aquest fet fa que et preguntis que passa amb el seu habitat natural, doncs la resposta és ben facil:
esta desapareixen, en alguns casos en la seva totalitat.
En aquest zona m'he sentit unit a la natura i d'alguna forma he sentit com en formem part, i veure les grans extensions de terreny arraçades i substituïdes per plantacions per produir oli de palma i cautxú. No fa més que fer-te adonar que alguna cosa estem fent malament! I que si destruïm la natura i els seus habitants estem perdent una part de nosaltres mateixos!
En tot cas, a nivell personal només em queda fer una crida a responsabilitat individual, en els actes del dia a dia. Ja que tot sovint una compra responsable pot formar part de la solució d'aquest problemes, que tot i ser de molt lluny no deixen de ser nostres!



































2 comentarios:

  1. com sempre, considero que tens tota la raó del món! No per més lluny, és menys nostre! I més encara, en un món globalitzat on l'efecte papallona s'ha accelerat. Espero que segueixis així de bé! un petonàs gegant!

    ResponderEliminar
  2. all about Sumatra is suck including bukit lawang, something happend with me in there: P, ahahaha
    Remember me ? - Angelin -

    ResponderEliminar