lunes, 21 de enero de 2013

A BANDA I BANDA DE LA FRONTERA


El nostres dies a Vietnam van acabar abans del previst, i es que l' excés de pol·lució que vam trobar al delta del Mekong i les platges adjacents ens van fer decidir en avançar la nostra decisió de creuar cap a Cambodja,  tornar cap endarrere no tenia massa sentit, així que amb la il.lusió de un nen amb sabates noves, vam emprendre el camí (literalment) que ens va portar a la frontera amb Cambodja, al arribar-hi vam poder comprovar de primera mà que el país que ens esperava seria segurament molt diferent del Vietnam, i es que la frontera internacional per on vam creuar, a la costa entre els dos estats, era poc més que un camí sense asfaltar amb una lloc policial a la banda del Vietnam i una caseta de xapa a la banda de Cambodja, així que després de regatejar i acabar pagant els 20 dòlars corresponents al visat vam poder passar, el primer que ens va sorprendre va ser en  la zona entre els dos estats on estan construint una mena de "Vegas" a l'estil Cambodja! Zona sense lleis! Doncs s'haurà d'aprofitar no?Així deuen pensar! Doncs a construir casinos!
Un cop superat l'impacte inicial, vam entrar a la Cambodja real! Allà ens esperava un país molt rural, molt diferent del Vietnam, amb molt poc transit rodat que no fos bicicletes o motocicletes, amb carreteres molt precàries, amb camps d'arròs d'aquest que ens venen a la ment quan imaginem Àsia, amb els corresponents búfals, tot un contrast amb el veí Vietnam, cal dir però que l' influencia d'aquest encara l'hem tingut de trobar en el nostre primer destí, la illa de Koh Tonsay, altrament coneguda com a Rabbit Island, una illa d'aquestes tropicals d' aigües calmades i calentes, tot un petit paradís si no fos tal com hem dit per per la tones i tones de plàstics provinents en gran part del país veí que s'acumulen fora de la platja principal de l' illa, ja que en aquesta es la única en que es neteja, ja que en ella s'hi troben els llocs on dormir i els respectius restaurants, sembla que haurem d'apuntar aquesta illeta en la llarga llista de paradisos destruïts per l'home!
Ara ja tornem a estar al continent, a la població de Kampot, una població a la riba d'un magnífic riu, que ens ha sorprès gratament en la nostra parada que ens ha de dur a Sihanoukville, una altra destinació de costa que esperem trobar en millors condicions aquest cop!
















No hay comentarios:

Publicar un comentario