lunes, 14 de noviembre de 2011

BENVINGUT A LA TERRA DELS BIGOTIS!

Quan em disposo a escriure aquestes línies, estem relaxats, gaudint dels plaers que la ciutat ens ofereix, internet, restaurants i possiblement més tard una sessió
de cine amb indi! Tot i que crec que no entendrem casi res, ens ho han recomanat especialment, apart de que ens ha resultat impossible trobar un cinema en algun idioma occidental,

ni que fos subtitulat!
Aquest relax és previ al camí que ens ha de portar a la capital política d'aquest immens país, New Delhi!el qual esperem emprendre aquesta nit, unes 12 hores de tren segons ens han dit, per tal d'arribar-hi.
Aquest serà el primer tren que agafem en aquest viatge, i la cosa pinta bé, amb llitera i tot!
Segurament serà tot un privilegi després de les llargues hores que ens han portat a recórrer el Nepal i les 25 hores més que vam estar des de Kathmandu fins aquí! Hores en les quals
el cos s'acaba acostumant d'alguna forma als viatges d'aquestes contrades, i aprèn a extreure's de la incomoditat dels seients, dels bots, de la calor etc.... i aprèn a gaudir de la companyia dels viatgers, de les seves preguntes, la seva curiositat (fotos incloses) i dels paisatges magnífics que aquestes terres ofereixen!

En quan a la ciutat sagrada de Varanasi, a nivell particular, m'ha deixat una sensació agredolça, és la primera ciutat que visitem a la Índia, els primers dies diuen que es normal que impacti aquest país, sobretot la pobresa tan visible que ens trobem al dia a dia i pels carrers, tot i que no tothom es pobre ni molt menys, però aquests es veuen molt, els sense sostre, els mutilats per la lepra, els gossos amb sarna, els nens que de ben petits ja estan treballant, junt amb les escombraries que es pot trobar arreu, conforma una visió de la ciutat si menys no impactant!

D'altra banda, he pogut conèixer la part positiva de la ciutat:
Molta gent amable que s'interessa per tu, vellets encantadors, una bona senyora velleta a la qual vaig ajudar a a creuar un pas de vianants, els qual aquí no respecten pas.

Hem conegut altres viatgers, molts dels quals t'expliquen llocs fantàstics on han estat i altres que no tant. Entre ells destacaríem una parella que practiquen budisme i que viuen a un poblet de Osca, on hi ha un temple budista, per més informació visiteu aquest lloc web: www.dskbudismo.com
El Ganges, o Ganga tal com li diuen aquí, riu sagrat pels hinduistes, en els quals persones provinents de tot el pais van a morir-hi.
He pogut aprendre els sagrats que són els seus rituals, després de un petit error comés per part meva,
però que em va permetre conèixer el lloc sagrat des de dins i ser beneit amb bon karma per part per un senyor el qual estava esperant la mort de la seva esposa.
Hem gaudit del seu menjar, ja sigui en restaurants o menjadors o pel carrer, menjar quasi en la seva totalitat vegetaria i que al meu gust resulta deliciós.

Però tot s'acaba i en poques hores ens mourem ja d'aquesta ciutat sagrada, el viatge ha de continuar.






































1 comentario:

  1. Suposo que a la India hi ha els mateixos contrastos que a molts llocs, però d'una manera molt més visible, i que nosaltres no estem gens acostumats. A mi també em costaria, però com bé expliques, compensa tota aquesta part positiva d'espiritualitat i cultura.

    T'anem seguint, i esperem que tot continuï així de bé.

    També esperem el teu retorn,

    núria

    ResponderEliminar